01 August, 2011

El Marino

By Ellyz di Monday, August 01, 2011
Reaction: 

Menggabungkan 2 Jenis Teknologi Canggih dan Perancis:
1. Pemenang Anugerah Aktif Delima VIQUA via ADS Berpaten Sistem Penghantaran Nano
2. Adunan istimewa Kolagen Marin Dihidrolisis + Peptid Elastin Collative

Aksi Sasaran:
1. Merencatkan aktiviti yang menguraikan kolagen & elastin kulit
2. Mempercepat penghasilan kolagen & elastin
3. Menggantikan kehilangan kolagen & elastin

Kolagen dan elastin ialah protein yang membentuk struktur lapisan kulit yang lebih mendalam, memberikan ketegangan, keanjalan dan kelembapan yang wajar kepada kulit. Hampir 70% daripada tisu kita terdiri daripada kolagen.

Penuaan Intrinsik - Apabila usia kita meningkat, degradasi kolagen semakin cepat dan ini menyebabkan kulit mengalami penuaan. Bermula pada usia 25 tahun, kandungan kolagen semulajadi kulit kita mula mengurangkan pada kadar 1.5% setahun. Pada usia 40 tahun, sintesis kolagen semulajadi kulit kita merosot sekurang-kurangnya 30% berbanding ketika kita berusia 20 tahun. Secara perlahan-lahan penghasilan kolagen semakin perlahan berbanding dengan kadar kehilangannya lalu menyebabkan kulit menjadi kusam, kering dan hilang ketegangan yang asal.

Penuaan Ekstrinsik - Selain itu, cahaya UV, pencemaran alam sekitar, gaya hidup yang penuh tekanan serta tabiat yang tidak sihat seperti merokok, penyalahgunaan radikal bebas di dalam kulit lalu menghasilkan pengeluaran dan aktiviti enzim yang merosakkan struktur kulit. Tanda-tanda penuaan kulit yang berpunca daripada kekurangan kolagen.

Kulit kering
Lingkaran Hitam & Kantung Mata
Kusam hilang keanjalan (melandur)
Garis-garis halus
atau
Kedutan

Jadi, bagaimanakah anda menghalang penuaan kulit dan mengembalikan keremajaan yang lama hilang itu?

Selain Penjagaan Kulit yang baik, kita perlukan Suplemen Dalaman Kulit (Nutrikosmetik) yang berkesan, yang bukan sahaja membantu mengisi semula kolagen yang hilang daripada kulit kita, malah lebih penting lagi menyekat aktiviti enzim yang menguraikan struktur kolagen dan elastin di dalam kulit bagi memacu sistesis kolagen supaya kadar penghasilannya mengataasi kadar degradasinya.

0 Your Comment:

 

What a Woman Wants
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea